FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

PU jackor

Slitstarka och vattentäta Jackor i PU material.

Filter
11991499

Vad är PU jackor tillverkade av?

PU är en förkortning av Polyuretan. PU är en mjuk plast som lämpar sig väl att använda som beläggning på vävda eller stickade textilier som man kan skapa vattentäta regnkläder av. PU-materialet är slitstarkt och förhållandevis billigt och det är fritt från miljöskadliga PFAS kemikalier och PVC.

Till skillnad från andra regnjackor där den vattentäta beläggningen eller membranet ligger på insidan av plagget, och yttermaterialet behöver en vattenavvisande ytbehandling, så ligger regnskyddet ytterst på en PU-jacka. Detta gör att tyget inte behöver någon extra vattenavvisande behandling. PU-jackans sömmar svetsas ihop med värme för att bli vattentäta och ytan på PU-jackor är väldigt slät vilket gör att vatten lätt rinner av.

Hur sköter jag om en PU-jacka?

För att din PU regnjacka ska hålla så länge som möjligt, tänk på att:

  1. Häng upp den direkt när du kommer hem. Låt den inte ligga nedtryckt i en ryggsäck, väska eller påse då det kan göra att plagget får permanenta veck i PU-beläggningen.
  2. Materialet är lätt att rengöra. Torka bort fläckar med en mjuk trasa eller duscha bort smuts och lera.
  3. När PU-jackan är våt av regn eller efter tvätt så torka den i rumstemperatur. Vänd den ut och in så torkar den fortare.
  4. Undvik att torka PU-plagg i torkskåp eller över element, det torkar ut materialet och gör att det åldras fortare och kan därmed spricka.
  5. Undvik att utsätta den för alltför mycket solljus, särskilt vid förvaring. Om en PU-jacka hänger nära ett fönster och utsätts för solljus under längre tid så åldras materialet snabbare. Tyget kan blekas, torka och spricka eller bli kletigt.