FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Chevaliers Hållbarhetsarbete

Naturen och dess invånare är det som driver oss. Att underlätta för människor att komma ut i naturen, jaga och trivas är vårt mål.

Genom av att erbjuda genomtänkta kvalitetsprodukter så tror vi att fler tar sig ut i den fantastiska natur många har tillgång till. Inte bara en gång utan kanske till och med bedriver de som en livsstil. Vi behandlar alltid alla djur med respekt och har ett medvetet tillvägagångssätt för jakt i syfte att bevara vilda djur i kommande generationer. Vi är medvetna om att produktion och försäljning har en negativ inverkan på miljön men vi strävar efter att kontinuerligt lära oss att minimera den påverkan och utnyttja resurserna på bästa möjliga sätt. Kvalitet, mod och äkthet genomsyrar det vi gör, så också vårt hållbarhetsarbete som är en integrerad del i alla beslut vi tar.

Produkten

Produkten är kärnan i vår verksamhet. I idé och designstadiet av en ny produkt tas många beslut som har stor påverkan på produktens påverkan vid produktion men också vid användandet. Vi tror på kvalité, en produkt som håller för de den är tänkte för i en tidlös design som kommer bli ditt favoritplagg i många år framöver.

Produktutveckling tar tid. Idén ska bli till skiss som sedan blir prototyper som vi testar och utvärderar. Vi stressar inte fram några produkter, alla ska ha ett syfte.

Kemikalier

Vi arbetar i nära samarbete med våra materialleverantörer både med hänseende till kvalité, funktion men också vad de gäller kemikalieinnehåll. Att våra produkter följer de lagar och regler som råder på de marknader vi säljer våra produkter ser vi som en miniminivå. När kunskap finns att vissa kemikalier har en negativ påverkan på hälsa och/eller miljö ifrågasätta varför de behövs och i den mån de går utesluta eller byta ut. Ett exempel på detta är vårt arbete med att fasa ut PFAS ämnen i våra vattenavvisningar. Vattenavvisning är en funktion som våra ytterplagg behöver för att regn ska rulla av. För att plagget ska bibehålla sin lätthet och flexibilitet och användaren ska ha en god komfort i plagget även när de regnar. Vi har bytt ut våra impregneringar i de flesta av våra produkter och vi arbeta hårt för att nå målet, att samtliga våra impregneringar ska vara PFAS–fria senast år 2023.

Minska vår användning av råmaterial- Vi strävar ständigt efter att minska vår påverka där resursanvändning är en viktig del. Exempel på arbete vi gör är att öka användningen av återvunnen material i våra produkter. Mycket av vår polyester är utbytt till återvunnen polyester. Vi letar ständigt efter nya material med lägre resurspåverkan både ur ett råmaterialperspektiv men också genom mindre resurskrävande tillverkningsprocesser.

Klädproduktion har en hög andel spillmaterial vid produktion. Vi har en tät dialog med våra plaggleverantörer om hur vi minimera spill. När spill uppstår se de som en resurs och försöka hitta en användning för detta. Exempel på produkter som tillverkats av överblivet material är Elemore och Dovre.

Produktion

Att ha riktigt bra samarbetspartners som tillverkar våra plagg är jätteviktigt för att nå vår produktkvalitet och förstå vikten av hållbarproduktion. Vi har ett nära samarbete med ett fåtal plaggproducenter i Asien och Europa. Flera av dem har vi samarbetat med i många, många år.

Code of conduct

Vi har en uppförandekod som våra samarbetspartners har skrivit på. Vi lägger stor vikt vid att arbetsvillkor efterlevs och att våra samarbetspartners delar vår målsättning att minska påverkan så mycket som möjligt. Arbetet slutar inte genom en signatur, utan är ett ständigt pågående arbete både med de sociala och miljö relaterande utmaningarna som textilproduktion har.

Skötsel och lagning

En viktig del i att få en produkt att hålla länge är genom att ge den rätt skötsel. Tvätt- Tvätta bara ditt plagg när de verkligen behövs. Maskintvätt sliter på plaggen och är resurskrävande. I många fall räcker de att bara tvätt på området som är lortigt eller vädra plagg för att få de fräscht igen. För råd kring tvätt följ våra skötselråd

Lagning

Vi utvecklar produkter av god kvalité som ska hålla länge men ibland är olyckan framme. Tyget kan få ett hål, knappen trillar av eller dragkedjan krånglar. Vi vill inte att produkten ska sluta vara din följeslagare bara därför så här följer några tips

Tyget

Eldloppan hamnar på fel ställe och gör hål i plagget. Men med hjälp av en lagningslapp som enkelt appliceras med lim kan hålet lagas och plagget få leva vidare, detta säljs hos flera välsorterade jakt och vildmarksbutiker. Om ni vill och har möjlighet att sy i tyget så är ni välkomna att kontakta oss på hello@chevalier.se

Knappar och tillbehör

Ibland kan oturen vara framme och plötsligt saknar plagget en knapp. Våra skjortor är försedda med extraknapp antingen på insidan av knappslån eller i skötselrådsetiketten på insidan av skjortan. Med hjälp av nål och tråd kan en ny knapp sys på plats. Om ni saknar en extraknapp eller något annat tillbehör så som spännen etcetera så kontakta oss på hello@chevalier.se

Dragkedjan

Efter lång tids användning och slitage kan ibland dragkedjan bli lite krånglig. Oftast beror felet på att löparen har blivit utnött eller på annat sätt gått sönder. Många gånger går dragkedjan enkelt att laga med hjälp av ZlideOn. ZlideOn är en ny löpare till dragkedjan som enkelt klickas på plats så inte hela dragkedjan behöver bytas. Du kan handla ZlideOn här

Hållbarhetsarbetet är i fokus för oss på Chevalier varje dag och vi arbetar med ständiga förbättringar. I takt med att utvecklingen går framåt jobbar vi för att ta ännu fler viktiga steg i rätt riktning.

Chevalier ingår i Open Air Group - läs mer om vårt hållbarhetsarbete i Open Air Group

Hållbarhetsrapport 2022

Hållbarhetsrapport 2021