Fri frakt vid köp över 1000kr - Fria returer

Hem / material

Material

Gore-Tex®

Gore-Tex® är ett tunt membran med miljontals microskopiska porer. Porerna är så små att de inte släpper igenom fukt eller vatten utifrån men de är stora nog att släppa ut kondens inifrån. Fördelarna med Gore-Tex®-fodrade plagg är två. De håller dig torr och varm i alla väder.

Svett som förångas – svettning är ju kroppens eget sätt att sänka temperaturen när du jobbar hårt – försvinner ut i det fria. Därmed minimeras den nedkylande, och under svåra förhållanden livsfarliga kondensprocess, som upprepad, avkylande kondensering och förångning alltid medför.

Vi har kommit fram till att Gore-Tex® är överlägset andra vattentäta material av flera skäl:

  • Vattentätheten. Gore-Tex® är väsentligt mycket vattentätare än något annat vattentätt/andas material.
  • Andningskomforten och beständigheten. Gore-Tex®-membranet har god andningsförmåga. Vattentätheten och andningsförmågan består under plaggets hela livslängd.
  • Test av material och konstruktion. Alla material och plagg testas avseende styrka, andningsförmåga och konstruktion. I testerna ingår bland annat långtidsduschning av plagget för att avslöja eventuellt vattenläckage, speciellt på utsatta ställen som axelparti, längs dragkedjor med mera. Ibland måste plaggen modifieras och justeras innan de godkänns.
  • Garantin. Tillsammans med Gore lämnar vi garanti på att alla Gore-Tex®-plagg är vattentäta. Naturligtvis förutsätter det att de utsätts för normalt bruk och slitage. Om ditt Gore-Tex® plagg trots allt inte uppfyller utlovad funktion, reparerar vi eller ersätter det efter besiktning och test. Reparationer av skador som inte omfattas av garantin, till exempel revor och brännhål som uppkommit genom olyckshändelse, kan som regel Gore-Tex® Servicecenter hjälpa till att åtgärda.

Chevalite

Chevalite är vår egen vind- och vattenbarriär. Membranet är uppbyggt av miljontals microskopiska porer som ger materialet dess goda egenskaper – det är vattentätt samtidigt som det andas. Så här fungerar Chevalite:

  • Vattentätt. Vikten av vattentäthet är lätt att förstå – du vill ju inte bli våt inpå bara kroppen när det regnar.
  • Ventilation. Vikten av ånggenomsläpp är kanske inte lika självklar. Men tänk efter. När du jobbar hårt svettas du. Svetten förvandlas till vattenånga av kroppsvärmen. Det är den ångan som snabbt måste ventileras bort från kroppen och transporteras ut i friska luften. Då får inte vind- och vattenbarriären vara ogenomtränglig.
  • Chevalite laminerat mot yttertyget. Det effektivaste sättet att hålla väta ute. Det är bara yttertyget som kan bli fuktigt. Vid membranet är det tvärstopp. Laminerat yttertyg har ytterligare en fördel. Ficklock och fickor är vattentäta.
  • Chevalite Liner. Här är Chevalite-membranet inlagt som ett mellanfoder i plagget. Det fungerar i princip som en vind- och vattentät barriär innanför yttertyget.

SYMPATEX® ALLWEATHER

Det unika, elastiska membranet med 100 % vatten- och vindtäthet samt extremt högt ånggenomsläpp garanterar skydd i alla förhållanden. Allweather lämpar sig väl för de flesta vädersituationer.

Vi använder detta membran i våra vattentäta kängor och stövlar.

Windstopper

Gore är även företaget bakom utvecklingen av Windstopper – ett membran som är helt vindtätt samtidigt som det har mycket hög andningskomfort. Windstopper som ett laminerat membran mellan två fleecelager ger ett mycket användbart plagg. Du kan bära det ensamt när du värdesätter tystnad och maximal rörlighet, men inte har regn att ta hänsyn till. När kylan biter till fungerar plagget som ett perfekt värmande och vindstoppande mellanlager?

Windblocker

Vår egen vindtäta lösning, baserad på Windblockermembranet laminerat med skönt, tyst fleecetyg eller som vindmembran innanför yttermaterialet. Kombinationen får extremt goda vind- och värme-isolerande egenskaper.