FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31/1 2022 | FRI FRAKT ÖVER 500 | BLIXTSNABBA LEVERANSER | FRIA RETURER

Jaktkläder

Jaktkläder i premiumkvalitet med bra funktioner och snygg design. Vattentäta, vindtäta och varma jaktkläder för all typ av jakt.

Exklusiva Jaktkläder till dam och herr

Måste Jaktkläder vara Vindtäta och vattentäta?

Kläder för jakt ska vara både bekväma och hålla dig torr och varm. Eftersom jägare och hundförare vistas utomhus länge och i alla typer av väderlek och temperatur är det viktigt att jaktkläder hjälper till att få vistelsen både bahaglig och rolig. Yttre lager av Jaktkläder är ofta vindtäta och vattentäta, på så sätt håller du dig torr och varm oavsett om det är sol eller regn.

 

Vad är lager-på-lager-principen? 

För att skydda sig mot kyla kan vi välja olika vägar, antingen ser vi till att våra jaktkläder har en riktigt kraftig vaddering så att de blir fodrade och varma jaktkläder, eller jobbar vi med lager-på-lager-principen och har ett skal ytterst och fyller sedan på med ett vamt mellanlager i ull, fleece eller vadd och innerst mot kroppen har vi en undertröja i ett funktionsmaterial som transporterar bort vattenånga från kroppen när vi svettas så att vi inte blir kalla.

 

Vad betyder mellanlager?

När man klär sig efter lager-på-lager-principen är Mellanlager de jaktkläder du väljer att ha efter ditt underplagg (till exempel en T-shirt) och före ditt skal- eller ytterplagg. Det kan till exempel vara en tunnare eller kraftigare stickad tröja i ull eller kan det vara en feeceväst som håller kroppen varm under din jacka. Vi har också en vadderad, quiltad jacka, väst och byxa som du tar på eller av beroende på temperatur och aktivitet. Mellanlager kan du såklart också bära som de är när temperaturen tillåter.

 

Vad menas med bra passform och bra funktioner på jaktkläder

Kläder för jakt och fritid måste ha bra passform och sitta bekvämt. Förböjda knän på byxor ger stor rörligghet liksom extra veck och vidd på skjortor. Förhjd midja baktill på byxorna gör att du kan både klättra i oländig terräng och sätta dig på huk eller på en sten utan att blotta ryggen och få in kall luft.

Jaktkläder har också många fickor och funktioner. Radiofickor är viktigt på jackorna och för att både höger och vänsterskyttar ska trivas i våra jaktkläder så har vi ofta dubbla radiofickor. Sen finns det värmefickor och bekväma hängfickor på jackorna emedan benfickor med extra säkerhetsficka är toppen på byxorna. Skjutpatchar på västar och tröjor gör att bössan hålls på plats när du skjuter.

 

Vilken typ av jaktkläder finns på Chevalier

På Chevalier.se hittar du alla typer av jaktkläder. Och du kan handla chevaliers jaktkläder online och hittar dem också i välsorterade jakt och friluftsbutiker. Behöver du jaktkläder som är vindtäta, vattentäta eller fodrade för att klara riktigt kyla, så har vi det tillgängligt på nätet. Samtliga våra jaktkläder och fritidskläder är testade av jägare och outdoor-älskare under hårda förhållanden och lång tid. Jaktkläder kan också vara de kläder du har före och efter jakten för att känna dig riktigt fin på middagen eller bekväm när du jobbar på gården eller i skogen.