FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Kängor

De absolut bästa kängorna på marknaden! Så brukar det låta när våra användare beskriver våra jaktkängor. De är vattentäta i ett slitstarkt fullnarvsläder och har ergonomisk sula och ett tekniskt membran så foten kan andas.

Filter
49994999

Kängor för jakt och friluftsliv

Chevalier har jaktkängor till både dam och herr i fullnarvsläder. Kängorna är vattentäta och har ett tekniskt membran så att foten får bra miljö. Chevaliers jaktkänga är testad under många år och i krävande förhållanden av jägare och hundförare på fältet. Den har blivit mångas trotjänare och används år efter år i många mil.

Hur skapar jag bäst klimat för fötterna i mina kängor?

1) Välj rätt storlek: Kängan ska sluta väl kring foten. Sitter den för löst riskerar du att få skavsår. Men tänk på att foten åker framåt när du går i nedförsbacke så det måste finnas lite luft för tårna i kängan. Tumregel: mät din längsta fot och addera till ungefär 1 cm extra. Om du står och väger mellan två storlekar – välj den större.

2) Använd en tunn innerstrumpa: En tunn ullstrumpa eller en strumpa i det tekniska materialet Coolmax är bäst att bära närmast huden. Den håller foten både väl tempererad och torr.

3) Använd en tjockare Överstrumpa: Utanpå den första strumpan tar du en tjockare strumpa av Ull. På så sätt absorberas fukt och risken för skavsår minimeras.

4) Snöra skorna ordentligt: Tryck tillbaka hälen i kängan, centrera plösen och snöra åt ordentligt. Se till att du drar åt skosnörena så att du känner ett bra stöd runt både fotleden och foten.

 

Tips för att få kängorna att hålla längre: 

1) Rengör utsidan med ljummet vatten och svamp. 
2) Rengör insida och innersulor med mild tvål och vatten. Använd inte diskmedel eftersom det löser upp det naturliga fettet i skinnet.
3) Impregnera gärna kängorna innan de är helt torra. Det finns flera miljövänliga alternativ att välja mellan.
4) Torka kängorna i rumstemperatur och inte i torkskåp eller vid element.
5) Vårda skinnet med skovax så kängan fortsätter att hålla dig torr (OBS - glöm inte plösen och gummikanten)