FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Fleecejackor

En varm och bekväm fleecejacka är ett riktigt bra basplagg garderoben. Den är slitstark och håller dig varm samtidigt som fukt transporteras bort från huden.

Vad är en fleecejacka?

En fleecejacka är en mjuk och varm jacka tillverkat av ett material med polyester i basen. Denna kan sedan blandas ut med ull eller elastan för att skapa olika funktion. Dessa jackor har oftast en sida med en ruggad yta som upplevs både mjuk och värmande. De har bra förmåga att hålla värmen samtidigt som den är lätt och bekväm att bära. Fleecejackor har ibland lite olika namn, de kan kallas Teddy-jacka, Pile-jacka, Fleecepullover och liknande.

 

Är fleece varmt?

Ja, fleece är känt för att vara ett varmt material. Dess strukturerade yta hjälper till att behålla kroppsvärmen och isolera mot kylan. Därför är fleecejackor populära för att hålla dig varm under kallare väderförhållanden eller utomhusaktiviteter.

 

Hur ska en bra fleecejacka vara?

En bra fleecejacka bör ha följande egenskaper:

  • Bra isoleringsförmåga: En kvalitetsfleecejacka bör ha god isoleringsförmåga för att hålla dig varm i olika väderförhållanden.
  • Andningsbarhet: Det är viktigt att fleecejackan andnas så att fukt och svett kan avdunsta, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm.
  • Hög slitstyrka: En bra och hållbar fleecejacka ska kunna användas under lång tid och stå emot slitage.
  • Funktionella detaljer: Det kan vara bra med extra funktioner som fickor med dragkedja för förvaring och högre krage för att hålla borta kylan.

 

När använder man en fleecejacka?

En jacka av fleece kan användas vid nästan alla typer av aktiviteter. De är perfekta för utomhusaktiviteter som jakt, hundträning, vandring, fiske, fågelskådning, camping och andra fritidsaktiviteter där värme och rörelsefrihet är viktigt. Fleecejackor kan också användas som mellanlager under skaljackor för extra värme och isolering.

 

Kan man använda en fleecejacka under en skaljacka?

Ja, en fleecejacka kan användas som ett mellanlager under en skaljacka. Kombinationen av en fleecejacka och en skaljacka ger dig både värme och skydd mot vind och regn. Fleecejackan fungerar som ett isolerande lager medan skaljackan skyddar mot yttre väderförhållanden. Detta ger dig flexibilitet att anpassa din klädsel efter temperatur och aktivitetsnivå.