FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Kläder för vakjakt/passjakt

Viktigast med klädsel för vakjakt är att ha med extra lager för att hålla värmen och för att stå emot både nederbörd och snålblåst. Dessutom är det viktigt att ha på sig bekväma och lämpliga skor eller kängor för att hålla sig varm om fötterna.

Vad är vakjakt?


Vakjakt är en form av jakt där jägaren väntar på att viltet ska komma till en specifik plats. Denna typ av jakt kräver tålamod och en förståelse för viltets vanor och rutiner.
För att ha en lyckad vakjakt är det viktigt att välja rätt plats och tidpunkt. Jägaren bör undersöka området och hitta de bästa platserna för att sätta upp ett gömsle. Tidpunkten för jakten kan också vara avgörande - vissa arter är mer aktiva vid vissa tider på dygnet eller under vissa årstider.
När jägaren väl har valt plats och tidpunkt är det viktigt att vara tyst och stilla. Detta innebär att man bör undvika onödiga rörelser och ljud som kan skrämma bort viltet.

Sammanfattningsvis kräver vakjakt tålamod, förståelse för viltets beteenden och rätt utrustning. Om det görs på ett ansvarsfullt och etiskt sätt kan vakjakt vara en spännande och givande upplevelse för jägaren.


Hur ska jag klä mig för en Vakjakt?


Att klä sig för vakjakt innebär att du bör ha möjligheter att sätta på dig mer plagg efterhand som kylan kryper inpå när du suttit på vak ett tag. Vattentäta plagg är också bra om det kommer en skur liksom en rejäl huva som kan skydda mot nederbörd. Tänk på händer, fötter och huvud som ska hållas varma. Använd gärna två par strumpor och ett par rejäla kängor för att hålla dig varm om fötterna. 

Att vara förberedd för nederbörd är också bra, så ett regnställ eller en regnponcho i packningen kan komma väl till pass.