FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Sympatex® Allweather kängor

Sympatex® Allweather kängor

Sympatex Allweather är ett tåligt vindtätt och vattentätt membran med mycket god andningsförmåga som vi använder i våra kängor.

Filter
0 Produkter

Vad är Sympatex Allweather-membran?

Sympatex är ett tåligt vindtätt och vattentätt membran med mycket god andningsförmåga tillverkat av återvinningsbar PFAS-fri Polyeter och Polyester.

Hur fungerar Sympatex Allweather-membran?

Sympatex-membranet är ett kompakt porlöst membran som fungerar baserat på en fysikalisk och kemisk princip. Detta membran är hydrofilt och det betyder att membranets håligheter är öppningarna mellan dess molekyler. Membranet utvidgar sig när det blir varmt, precis som alla andra material, och då blir också öppningarna mellan molekylerna större. Det här innebär att materialet andas bättre desto varmare omgivningen är och den hydrofila vattenattraherande delen av membranet absorberar fukten från kroppen och avger den till utsidan genom avdunstning.

Sympatex-membranet har inga porer som kan täppas till av olja, fett eller salt från din svett. Transporten av vattenånga bort från din kropp sker på molekylär nivå.

Vi använder Sympatex-membranet i våra vattentäta kängor. Membranets egenskaper ser till att fötterna håller sig bekvämt torra och varma oavsett väder, aktivitet och markförhållanden.
Sympatex membranet är tillverkat av återvinningsbar polyester som klassas som ofarlig för hud och miljö.