FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Läderkängor

Läderkängor

Hållbara, bekväma och snygga läderkängor blir din bästa kompis i skogen, på fjället eller vart du nu vill att de bär dig.

Filter
0 Produkter

Hur ska bekväma läderkängor vara uppbyggda?

Ett riktigt starkt och hållbart läder är första steget. Och en vattentät känga ska ha ett kvalitativt bra membran som stänger ute vatten och regn men ventilerar ut fukten inifrån så du håller dig torr och varm. En sula med ett bra grepp som gör att du kan vandra i vilken terräng du än önskar är såklart mycket viktigt. För att sen vara ordentligt bekväm är det bra om kängan är vadderad och konstruerad för bra tryckavlastnig. Chevaliers kängor är tillverkade i starkt fullnarvsläder, har en ergonomisk Vibramsula och en gummikant runt hela skon som tillsammans med Sympatex-membranet gör dem vattentäta med bra andningsförmåga. De har också en skön vaddering och minimalt med sömmar för bättre hållbarhet.

Hur sköter jag bäst om ett par Läderboots?

För att få ett par kängor i läder att hålla så länge som möjligt kan du följa dessa råd:

  1. Rengör utsidan med en svamp med ljummet vatten
  2. Rengör insidan och innersulorna med mild tvål och vatten. Tänk på att inte använda diskmedel eftersom det löser upp det naturliga fettet i skinnet.
  3. Impregnera gärna kängorna innan de är helt torra. Det finns flera miljövänliga impregneringsalternativ att välja mellan.
  4. Torka alltid läderkängor och läderstövlar i rumstemperatur och inte i torkskåp eller vid element.
  5. Vårda skinnet med skovax så kängan fortsätter att hålla dig torr (OBS - glöm inte plösen och gummikanten)