FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Flanellskjortor

Flanellskjortor av ekologisk bomull. Mjuka och samtidigt slitstarka nog för att passa på jakten eller andra friluftsaktiviteter.

Vad är det som gör flanellskjortor så mjuka?

Flanellskjortan är ett av de mest användbara plagg vi kan ha i vår garderob. Tyget är vävt av ekologisk bomull som sedan borstas så att det får sin karaktärisktiska mjuka, lite ruggade yta. Detta gör skjortan så otroligt bekväm att du nästan vill ha den på dig dygnet runt.

Hur sköter jag bäst mina flanellskjortor?

För att behålla tygets karaktär ska du tvätta dina plagg enligt skötselrådet i plagget. Låt plagget sedan hängtorka i rumstemperatur då torktumling kan orsaka krympning och noppbildning. Kom ihåg att inte använda sköljmedel då dessa belastar miljön och förstör flanellens fina isolerande egenskaper.

 

När började vi först använda flanellskjortor?

Någon gång på 1700-talet började bönderna i Wales använda flanellskjortor. Del var de bekväma och lättskötta men de var också ett bra sätt att skydda sig mot olika stick och annat som de lätt fick i sitt arbete. Under slutet av 1800-talet lanserades flanellskjortan mer som ett modeplagg och kommer för alltid vara förknippad med olika klassiska rutmönster. Under 1900-talet användes flanellskjortor av militären i deras uniformer. 

Finns det något skönare än att ta på sig en mjuk och behaglig skjorta i bomullsflanell? Troligen inte. Klassiskt rutiga skjortor i flanell är en älskad skjortmodell som finns till både herr och dam. Skogsarbetarskjortor kallas de emellanåt och det förstår man, de är både slitstarka och bekväma då de oftast har en lite rymligare passform.