FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Vattentäta Chevalite kläder

Vattentäta Chevalite kläder

Chevalite-plagg är vattentäta på riktigt.

Vad innebär Chevaliers Chevalite® märkning?

Chevalitemärkta plagg är tillverkade i tyger som har vårt egenutvecklade, PFAS-fria, vind- och vattentäta PU membran Chevalite®, laminerat på baksidan. Membran har den bästa vattentätheten, bästa hållfastheten och oftast den bästa andningen av de olika sätt man kan konstruera vattentäta textiler på. Membranet, ihop med att plaggkonstruktionen är gjord för största möjliga vattenavrinning, och att sömmarna är tejpade gör plagget vattentätt.

Vad är Chevalite®?

Chevalite-membranet är hydrofilt och fungerar på molekylnivå. Det betyder att materialets håligheter är öppningarna mellan dess molekyler. Membranet utvidgar sig när det blir varmt, precis som alla andra material, och då blir också öppningarna mellan molekylerna större. Det här innebär att materialet andas bättre desto varmare omgivningen är, precis som användaren vill ha det.  

Hur används Chevalite-membranet?

Chevalite-membranet lamineras på baksidan av plaggets yttertyget, ett mycket effektivt sätt att hålla väta ute. Detta innebär att membranet och yttertyget klistras ihop till ett material i en två- eller trelagerskonstruktion. Med den här tekniken är det bara yttermaterialet som kan bli fuktigt då membranet på insidan är helt vattentätt. För att stötta yttertyget och hindra att det blir blött sätter man på en vattenavvisande impregnering. Chevaliers vattenavvisningar är självklart PFAS-fria. Ett laminerat yttertyg har ytterligare fördelar då man kan konstruera fickor och andra detaljer som också är vattentäta.

Chevalite-membranet kan också användas som en hängande Liner inne i plagget. Då används Chevalite-membranet som ett mellanfoder, placerat mellan yttertyg och innerfoder. Det fungerar då som en vind- och vattentät barriär innanför yttertyget. Fukten kan aldrig komma in på bara huden då det stoppas av Chevalite-membranet men plaggets yttertyg kan bli blött. Denna typ av plaggkonstruktion används ofta till plagg som i sin funktionalitet behöver vara tysta då laminerade tyger oftast blir något prassligare.

Vad krävs för att ett plagg skall vara vattentätt?

1)  Membran; Ett högkvalitativt membran med dokumenterad prestanda gällande vattenpelare och andningsförmåga, till exempel Chevalite.

2) Konstruktion; Våra tejpade Chevalite-produkter är konstruerade för att säkerställa vattentäthet in mot kroppen. Detta genom vattentäta konstruktioner av plaggens utsatta detaljer, tejpade sömmar och på vissa produkter även vattenavvisande dragkedjor

3) Tejp; Chevalier använder enbart tejp från marknadsledande leverantörer, anpassade efter membrankvalitet och tygtjocklek.

4) God ventilation; Chevalite® har mycket god andningsförmåga vilket ger en bra komfort till dina vattentäta plagg. Det är viktigt att ett vattentätt funktionsplagg har bra ånggenomsläpplighet. När du rör dig mycket så svettas du. Svetten förvandlas till vattenånga av kroppsvärmen. Det är den ångan som snabbt måste ventileras ut och transporteras bort från kroppen för att du ska hålla dig torr och varm. Därför bör vind- och vattenbarriären/membranet ha en god så kallad andningsförmåga.

Noggranna kvalitets- och prestandatester genomförs regelbundet för att säkerställa att produktionen uppfyller våra högt ställda krav. Chevalite-plagg är vattentäta på riktigt.