FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Skaljackor

Skaljackor från Chevalier är välsittande med smarta funktioner. Oftast både vind- och vattentäta med många tekniska detaljer så håller de dig varm och torr i både ur och skur.

Vad är en skaljacka?

En skaljacka är tillverkad på ett sådant sätt att den ska sitta som ett yttre lager och ska därmed skydda dig med både regn och vind. Att klä sig efter lager-på-lager-principen innebär att du börjar med smarta under- och mellanlager och sen avslutar du med ett vindtätt och vattentätt yttersta lager i form av en skaljacka. På så sätt kan du lätt reglera din temperatur efter olika väderförhållanden och anpassa klädsel därefter.

Hur är skaljackor uppbyggda?

Alla våra skaljackor är tillverkade av ett högpresterande membran och tyg som gör den vattentät och vindtät samtidigt som den fortfarande andas. En skaljacka kan vara tillverkad i tvålagers eller trelagerstyg och den kan ha antingen ett gore-tex membran eller någon annan typ av membran som gör den vattentät och vindtät men med god andningsförmåga. Sen finns det även regnjackor som inte alltid har samma andningförmåga men fortfarande är vattentäta.


Är Skaljackor alltid Vindtäta och vattentäta?

Ja, våra skaljackor är alltid vindtäta och vattentäta och har god andningsförmåga för att hålla dig behagligt tempererad. Med andningsförmåga menas förmågan att släppa utånga från kroppen (när du blir svettig) och beroende på hur membranet är konstruerat så släpper det ut mer eller mindre ånga.
När kan man använda en skaljacka?
En skaljacka är ett mycket användbart plagg eftersom du själv reglerar värmen med vad du har på dig under. Så en skaljacka passar utmärkt till jakt, till vandring och till egentligen alla tillfällen när du vill kunna vara utomhus i olika typ av väderlek.


Kan man ha en skaljacka på vintern?

Ja, eftersom skaljackan är det yttersta lagret som står emot både regn och snö så fyller du under den kallare delen av året på med fler mellanlager i Ull, fleece eller något vadderat mellanplagg. Tänk på att alltid ha ett smart funktionsmaterial närmast kroppen som ventilerar ut kroppsånga och håller dig torr trots mycket rörelse.
Tips: Tänk på att inte köpa en alltför tight skaljacka utan anpassa så att du kan få plats med ett eller ett par mellanlager.