FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Chinos

Chevaliers Chinos är välsittande, bekväma och passar utmärkt till både jobbet och på middagar. Våra Chinos matchar du lätt med skjortor och annat i sortimentet.

Chinos

Ett par riktigt välsittande och sköna Chinos är guld värda och blir ofta trotjänare i garderoben. Passar lika bra till vardags med en tröja som till fest med en snygg skjorta och kavaj. Chevaliers chinos är av högsta kvalitet med en riktigt bra passform. Genomtänkta detaljer, sömmar och fickor gör att man både känner och ser kvaliteten i hantverket. Chinos är helt enkelt en av våra mest använda byxor.

Vad är ett par chinos?

Chinos är en specifik byxmodell. oftast i ett kraftigare bomullsbyxa. De har oftast sneda fickor framtill och en osynlig ficka bak. En del modeller har motveck framtill för bekvämlighet och en del har slag längst ner på benslutet. Chinos kan finnas i olika tight passform och med olika mycket stretch i tyget.

Var kommer chinos ifrån?

Ursprunligen kommer byxmodellen Chinos från militären och de uniformer som användes exempelvis av de Brittiska soldaterna under det brittiska imperiets occupation av Indien. Brittiska armens gick då över från byxor i ett tjockt rött ullmaterial till tunna bomullsbyxor mer anpassade till temperaturen. De fick en sandig färgton som benämndes khaki, vilket på Hindi betyder damm och blev en omedelbar succé.

Långt senare använder även de amerikanska soldaterna sig av denna typen av byxa, de började kalla dem för pantalones chinos vilket betyder kinesiska byxor och detta namn har sedan utevecklats under åren till att bli Chinos rätt och slätt.

Chinos blev mycket populära och från 1900-talets början och fram till nu har modet växlat många gånger men Chinosen har ofta funnits kvar som ett basplagg i garderoben. Hollywoodstjärnor och andra kändisar har gjort mode av mer eller mindre vida chinos och med olika detaljer. Modeskapare världen över har ibland anammat Chinos och gjort dem till en stor del av sin kollektion och ibland helt övergivit dem till förmån för andra byxmodeller som jeans.

Chinos är en otroligt mångsidig och lättburen byxa som fungerar lika bra på jobbet med en skjorta och kavaj som på fritiden med en T-shirt.

Hur tvättar man ett par chinos?

1) Vänd alltid dina chinos ut och in.

2) Tvätta bara ett par chinos i taget.

3) Blanda aldrig mörka färger med ljusa utan håll samma kulör.

4) Tvätta i max 40 grader och på fintvättprogram.

5) Använd gärna ett flytande tvättmedel.

6) När dina chinos tvättats klart skaka ut dem ordentligt och häng upp dem på tork. Undvik att torktumla.

Populära filtreringar