FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Kläder för smygjakt/pyrschjakt

Smygjakt, också kallad Pürshjakt är en jaktform när vi jagar viltet genom att försiktigt smyga sig nära inpå djuren för att få ett bra skottläge. Viktigast med klädseln vid smygjakt är att ha plagg som är tysta och inte syns för det vilt vi jagar.

Vad är Smygjakt?


Smygjakt eller pyrschjakt som det också kallas, är en form av jakt där vi jägare försöker närma oss viltet så tyst som möjligt för att få ett bra skottläge. Ordet pyrsch kommer från tyskan (pürsh) och betyder smyga. Denna typ av jakt kräver en stor mängd tålamod, uthållighet och teknisk skicklighet. Bästa tiden på dygnet att smygjaga är under morgonen och kvällen.


För att lyckas med smygjakt är det viktigt att ha rätt utrustning och klädsel. Viktigt vid smygjakt är att röra sig försiktig för att undvika att skrämma bort viltet. Vi måste också ta hänsyn till vindriktningen för att undvika att viltet upptäcker oss via doften.


Smygjakt är en utmanande form av jakt som kräver stor teknisk skicklighet och kunskap om viltets beteende. Men det är en spännande jaktform och mycket givande för jägaren.


Hur ska jag vara klädd för att Pyrscha?


Vid smygjakt bör klädseln vara tyst och inte synas för det vilt vi jagar. Vi bör försöka smälta in i omgivningen. Det är också viktigt att ha på sig bekväma kängor för vi kan komma att gå långa sträckor och vi vill närma oss viltet tyst. Plagg som är vatten- och vindtäta är bra förutsatt att de också har bra andningsförmåga. Välventilerade plagg är bra.