FRI FRAKT ÖVER 500kr - BLIXTSNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Strumpor

Strumpor

Jaktstrumpor

Jaktstrumpor är ett av jägarens viktigaste plagg. Kalla och blöta fötter kan förstöra den bästa jakten så se till att ha rätt strumpor på fötterna. Chevaliers jaktstrumpor är stickade med en stor andel ull och har därför ullens alla goda egenskaper - värmeisolering, fuktabsorbering och självrening som motverkar dålig lukt. Rätt jaktstrumpor gör att du kan gå längre, stå längre och bättre kan koncentrera dig på jakten

Hur skapar jag bäst förutsättningar för mina fötter i kängorna?

Knepet är att alltid använda dubbla strumpor. Ja, lager på lager principen fungerar även för fötterna. Två lager gör att du både håller dig lagom tempererad om fötterna och att du undviker skav eftersom det blir strumpa mot strumpa som nötningen sker och inte direkt mot huden.

Gör såhär:

1) Tag en tunnare välsittande strumpa närmast huden, en så kallad Liner sock. Denna bör vara i ull eller ett tekniskt material som Coolmax. 

2) Tag sedan en tjockare strumpa utanpå din Linersock. Denna överstrumpa bår vara i ull.

På så sätt kan dina strumpor hjälpa dig att ta upp maximalt med fuktighet från fötterna men också se till att dina fötter håller sig varma genom mellanlagret av luft som bildas inne i kängan.