FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Halsdukar & scarfs

En halsduk eller en scarf värmer gott runt nacken när vinden blåser kallt. Är den i high-vis orange blir den dessutom en bra varsel signal i skogen.

Halsduk och Scarf

Varma och goa halsdukar är riktigt livräddare när det blåser kallt om nacken. genom att lägga en mjuk och varm halsduk eller scarf runt nacken så blir hela kroppen uppvärmd och kylan känns inte lika påträngande. På chevalier har vi halsdukar till dam och herr. En del av chevaliers halsdukar är i 100% ull och en del i en Merinoull och tencel blandning. Vår Scarf är i siden med ett unikt fasanmönster. Vår jackhalsduk är i high-vis orange så du får en perfekt varselsignal för jaktsituationen. 

Vad är skillnaden mellan en halsduk och en scarf?

En halsduk är ofta i ett stickat material eller i filtliknande fluffiga material. Halsdukar har en långsmal rektangulär form medan en scarf ofta är i en fyrkantig form och i ett tunnare, lättare och slätare material. En scarf är oftast också mindre annars kallas den sjal. En halsduk används oftast för att värma sig emedan en scarf mer bärs som en accessoar och modedetalj. En scarf räknas till ett innerplagg och behålls gärna på när ytterplaggen tagits av emedan halsdukar räknas till ytterplagg även om en del vill behålla dem på inomhus. Både en halsduk och en skarf kan användas av en man likväl som en dam.

Tips för Ullhalsdukar

En del upplever att en halsduk i ull sticks och isåfall kan du handtvätta din ullhalsduk och lägga till en eller ett par teskedar destillerad ättika i sköljvattnet.