FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Kläder i tyg med patinerad vintagekänsla

Kläder i tyg med patinerad vintagekänsla

Chevaliers Vintageplagg lättskötta, slitstarka och snygga i ett exklusivt italienskt bomullstyg med stretch.

Vad är Chevaliers ”Vintage” plagg?

Vintage kallar vi på Chevalier vårt exklusiva italienska bomullstyg med inslag av elastan. Inblandningen av elastan gör materialet stretchigt och bekvämt. Tyget har en beläggning på utsidan som med tiden slits och får en ikonisk och vacker patina.

Vi har under många år tillverkat flera olika typer av plagg i vintage-tyget såsom byxor, jackor och olika västar. Beläggningen på tygets yta ger inte bara plaggen dess fina patina utan gör också att plaggen blir mer slitstarka. Ju mer plaggen används desto mer vintageeffekt får de, de formas och slits efter din kropp och dina aktiviteter, precis som jeans gör.

Fungerar Vintage plaggen för hundägare?

Hundhår fastnar inte på tygets yta och smutsfläckar och tassavtryck blir lätta att torka av. Detta gör vintage-plaggen till favoriter bland hundägare och jägare. 

Hur sköter jag mitt Vintage-plagg?

För att behålla vintageeffekten på plaggen är det bäst att sköta om dem enligt följande råd:

  1. Tvätta plaggen så sällan som möjligt. Vädra istället och torka av fläckar och smuts med fuktig trasa.
  2. När du tvättar: Tvätta plagget med avigsidan ut för att skona den unika beläggningen som ger den fina patinaeffekten.
  3. Stäng alla dragkedjor, knappar och eventuella kardborreband eller spännen.
  4. Tvätta inte plagget för varmt. Tvätta på skontvättprogram 30 grader och ha enbart halvfull maskin, centrifugera kort.
  5.  Använd inte sköljmedel. Sköljmedel är inte bra för miljön och det förstör både tygets beläggning och elastanfibern som ger vintage-tyget dess bekväma stretchiga egenskaper.
  6. Låt plagget hängtorka i rumstemperatur efter tvätt.
  7. När plagget är torrt, stryk gärna plagget på låg värme för att bibehålla tygets funktion och lyster. Ha gärna en trasa eller handduk mellan strykjärn och plagg.
  8. Beläggningen på tyget är inte gjord av vax. Vi rekommenderar inte att plaggen vaxas.