FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Gore-tex kläder

Gore-tex kläder

Kläder med Gore-Tex®-membran har ”Guaranteed to keep you dry™” garanti.

Vad är ett Gore-Tex membran?

Gore-Tex® är ett tunt microporöst ePTFE-membran som har miljontals mikroskopiska porer mellan fibrerna. Porerna är så små att de på grund av vattnets ytspänning inte kan släppa igenom vatten utifrån men de är stora nog att släppa ut kondens inifrån då vattnet är i ångform. 

Hur används ett Gore-tex membran?

Gore-Tex membranet lamineras på insidan av ett yttertyg i två- eller trelagerskonstruktioner. Det kan då användas både som ett yttertyg eller som en hängande liner inne i plagget.

Gore-Tex har mycket god andningsförmåga vilket ger en bra komfort till dina vattentäta plagg. Det är viktigt att ett vattentätt funktionsplagg har bra ånggenomsläpplighet. När du rör dig mycket så svettas du. Svetten förvandlas till vattenånga av kroppsvärmen. Det är den ångan som snabbt måste ventileras ut och transporteras bort från kroppen för att du ska hålla dig torr och varm. Därför bör vind- och vattenbarriären/membranet ha en god så kallad andningsförmåga.

Varför är ett plagg med Gore-tex membran så bra?

Gore-Tex® garanterar;
1) Vattentätheten: Gore-Tex® har ”Guaranteed to keep you dry™” garanti.
2) Gore-Tex®-membranet har god andningsförmåga. Om plagget sköts rätt så består vattentätheten och andningsförmågan under hela plaggets livslängd.
3) Alla material och plagg testas avseende styrka, andningsförmåga och konstruktion. I testerna ingår bland annat långtidsduschning av plagget för att avslöja eventuellt vattenläckage. Speciellt utsatta ställen kontrolleras extra noga exempelvis axelparti och längs dragkedjor. Om plaggen i utvecklingsstadiet inte passerar duschtestet behöver de modifieras innan de godkänns.
4) Gore-tex pratar inte i termer av vattenpelare utan har istället formulerat en garanti: "Guarantee to keep you dry". Tillsammans med Gore lämnar vi garanti på att alla Gore-Tex®-plagg är vattentäta. Naturligtvis förutsätter det att de utsätts för normalt bruk och slitage. Om ditt Gore-Tex® plagg trots allt inte uppfyller utlovad funktion kan vi ersätta det efter besiktning och test. Reparationer av skador som inte omfattas av garantin, till exempel revor och brännhål som uppkommit genom olyckshändelse, kan som regel Gore-Tex® Servicecenter hjälpa till att åtgärda.