FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Jaktvästar

Jaktvästar

Klassiska Jaktvästar, och hundförarvästar med förstärkta axelpartier som håller bössan på plats. Många och rymliga fickor för patroner och prylar.

Alla chevaliers jägarvästar är mångårigt testade på fältet av jägare, hundförare och skyttar med höga krav på kvalitet såväl som funktion.

Varför behöver man en jaktväst?

En jaktväst är ett mycket funktionellt plagg för på jakt behöver du ofta ha med dig en hel del saker ut på pass eller i skogen. Därför är den försedd med många fickor som rymmer allt från handskar och koppel till GPS eller Termos. Det är ofta just antalet fickor och smarta funktioner som särskiljer en jägarväst från andra västar. Jaktvästar från Chevalier har ofta också förstärkande tyg på axlarna för extra slitstyrka då ofta bärremmar annars tär hårt på tyget just där. 

En smart funktion att ha är en tvåvägsdragkedja så att du kan öppna upp både uppifrån och nedifrån dels för att kunna ventilers ut värme om du svettas och dels för att öka din rörlighet om du går i lite svårtillgänglig terräng.

 

Hur kan man använda den?

En jaktväst fungerar utmärkt som ett värmande mellanlager under kallare årstider. Och under den varmare delen av året fungerar den fantastiskt bra precis som de är med en tunnare eller tjockare tröja eller skjorta under.

Ska en jaktväst vara i varselfärg?

Detta beror helt på vilken typ av jakt du ska bedriva. Går du hundförare vill du definitivt ha jaktvästar med mycket orange i så att du syns tydligt i skogen. Vi har också en tunnare jägarväst i orange färg som du alltid kan ha nedpackad i fickan eller ryggsäcken för att snabbt ta på över jackan eller tröjan för att öka din synlighet i skog och mark.

Men är du på en fasanjakt eller liknande så behöver du absolut inte ha några orange partier på din jaktväst utan då fungerar exemeplvis vår Vintageväst hur bra som helst.