FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Västar

Västar

Västar för alla tillfällen. Perfekt som mellanlager när det är kallt, snygg över tröjan som enkelt ytterplagg och stiligt på skjutbanan. Ja, en väst är ett av de mest perfekta plaggen du kan ha din garderob.

Västen är ett plagg som funnits under lång tid. Man brukar säga att Kung Charles II av England. Skottlnad och Irland invigde detta nya klädesplagg runt 1670 då som en del i den tredelade kostymens ideal dvs väst, rock och byxa. Västen är ärmlös och användes till att börja med under rocken. Västen fick sedan fäste i både slott och koja och har under århundradena fått många olika längder, material och utseenden. De herrar som föredrar hängslen till byxorna kan enkelt dölja dem med en väst.

Hur använder man en outdoor väst?

Västar är ett mycket funktionellt plagg. En väst fungerar utmärkt som ett bra värmande mellanlager en kall vinterdag, men fungerar lika bra över en skjorta en sval sommarkväll.

Vilka typer av västar har Chevalier?

Vi har västar av olika material, med olika typer av värmande förmåga och med olika syften och material. Allt från jaktvästar i tåligt material med många fickor till skjutvästar med axelpatchar och stora bälgfickor med plats för patronerna. Alla chevaliers jaktvästar och friluftsvästar är mångårigt testade på fältet av jägare, hundförare och skyttar med höga krav på kvalitet såväl som på funktion.