FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Skalbyxor

Skalbyxor

Skalbyxor som både är snygga, slitstarka och har en riktigt bra passformbyxor det är en kort beskrivning av Chevaliers sortiment av byxor inte är vadderade och som står emot större mängder väta.

Skalbyxor

Vad är ett par skalbyxor?

Skalbyxor är tillverkade för att som ett yttre lager skydda dig med både regn och vind. Vi förespråkar gärna att klä sig efter lager-på-lager-principen vilket innebär att du börjar med smarta under- och mellanlager och sen avslutar med ett vindtätt och vattentätt yttersta lager i form av ett par skalbyxor. På så sätt kan du lätt reglera din temperatur efter olika väderförhållanden.

Är Skalbyxor vindtäta och vattentäta?

Ja, våra skalbyxor är alltid vindtäta och vattentäta och har god andningsförmåga för att hålla dig behagligt tempererad. Med andningsförmåga menas förmågan att släppa ut ånga från kroppen (när du blir svettig) och beroende på hur membranet i skalbyxan är konstruerat så släpper det ut mer eller mindre ånga.

Hur är skalbyxor till vuxen uppbyggda?

Alla våra skalbyxor är tillverkade med ett högpresterande membran och tyg som gör dem vattentäta och vindtäta samtidigt som de fortfarande andas. Skalbyxor kan vara tillverkade i tvålagers eller trelagerstyg med ett membran som gör dem vattentäta och vindtäta men med god andningsförmåga. Det finns det även regnbyxor som inte alltid har samma andningförmåga men fortfarande är vattentäta.

När kan man använda ett par skalbyxor?

Skalbyxor är ett otroligt användbart plagg eftersom du själv reglerar värmen med vad du har på dig under. Så en skalbyxa passar utmärkt till rörliga aktiviteter såsom till jakt, till vandring och till egentligen alla tillfällen när du vill kunna vara utomhus i olika typ av väderlek och kunna röra dig mycket.