FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

cover image

Skalställ

Skalset är vindtäta och vattentäta. Skalställ för jakt har olika hög andningsförmåga och olika typ av ventilation.

Skalset för långa dagar ute

Vi jägare, hund- och hästmänniskor och alla vi som gillar att vistas utomhus oavsett väder eller säsong vet vikten av att klä sig rätt för att få en bekväm och härlig dag i naturen. Genom lager-på-lager-principen så kan du snabbt anpassa din klädsel både efter väderlek och efter vilken aktivitet du ska göra. Ett bra skalställ är huvudnumret i att klä sig efter denna princip. sen fyller du på med olika mellanlager för att reglera din kroppstemperatur efter väderförhållandena.

 

Vattentäta och vindtäta

Själva definitionen av ett skalset är att det ska vara ett yttre skal som håller dig torr och står emot vind. Alla våra skalset är därför såklart vindtäta och vattentäta. Våra skalställ har alltid någon form av membran för att hålla dig torr och behaglig.

En del skalställ är tysta och passar för pyrshjakt och en del har varselfärg för att du ska synas bättre för dina jaktkamrater och vänner i skogen.

 

God andningsförmåga

De membran som sitter i ett skalset har olika god andningsförmåga, vilket betyder att det i olika hög grad ventilerar ut ånga från din kropp så att du inte blir fuktig inifrån och därmed kall.

Ett bra skalställ har också mycket god ventilation så att du kan reglera kroppsvärmen under dagen med olika dragkedjor och funktioner.

 

Hur tvättar jag ett skalset?

En del kan uppleva att skalsettet med tiden andas sämre eller inte håller tätt. Detta kan bero på att man inte skött om dem på bästa sätt. Här kommer några tips för att öka hållbarheten på ditt skalställ.

1.Tvätta med ett flytande tvättmedel. Detta för att undvika att rester av tvättmedlet fastnar i membranets porer och täpper till så att funktionen försämras. Tänk också på att dosera enligt anvisningarna och att inte ta för mycket tvättmedel. Gör gärna en extra sköljning för att med säkerhet få bort allt tvättmedel.
2. Inget sköljmedel eller mjukmedel ska användas
3. Centrifugera på låga varv.
4. Återaktivera ytskiktet med värme. På yttertyget ligger ett tunt vattenavvisande skikt som hjälper membranet att fungera optimalt. När man har tvättat och torkat sitt skalställ ska man återaktivera ytskiktet med värme för att det ska fungera optimalt igen. Exempelvis kan man efter torkning aktivera ytsiktet i torktumlare eller torkskåp i 20-30 minuter.

Populära filtreringar