FRI FRAKT ÖVER 500kr - SNABBA LEVERANSER - FRIA RETURER

Kläder för drevjakt

Kläder för drevjakt

Drevjakt är en jaktmetod där en grupp jägare ofta med hundar arbetar tillsammans för att driva viltet mot en bestämd plats. Det är en jaktmetod som kräver samarbete och kommunikation för att på ett effektivt och säkert sätt genomföra en lyckad jakt.

Vad är Drevjakt?

Drevjakt är en spännande jaktmetod som involverar en grupp jägare som samarbetar för att driva viltet mot en plats där skyttarna står utplacerade. En drevjakt kan se ut på många olika sätt, alltifrån en ensam jägare med sin hund till stora grupper som går ut tillsammans.

En lite större drevjakt börjar vanligtvis tidigt på morgonen, när jägarna samlas för att planera dagen och diskutera vilka områden som jakten ska utföras på. När hundarna och hundförarna är redo, placerar jägarna ut sig i området för att börja driva fram viltet.

En Drevjakt kräver en stor mängd kommunikation och samarbete mellan jägarna, hundförarna och hundarna. Man kan, utöver hundarna, använda olika tekniker, såsom att skapa höga ljud med visselpipor eller att ropa högt. Målet är att viltet ska drivas mot en bestämd plats, då är det upp till passkytten att avsluta jakten på ett säkert och effektivt sätt. Drevjakt kan utföras på olika typer av djur såsom exempelvis älg, räv, hare, hjort, rådjur eller vildsvin.

Drevjakt är en jaktform som anpassas efter fastställda jakttider för att ta hänsyn till djurens välbefinnande. Jägarna måste också följa noggranna regler och säkerhetsföreskrifter för att minimera risken för skador eller olyckor hos djur eller människor.

Sammanfattningsvis är drevjakt en positiv och spännande jaktform som ger jägare och hundar en möjlighet att arbeta tillsammans och effektivt jaga samtidigt som vi följer strikta regler och säkerhetsföreskrifter.

 

Vilka kläder passar bra till Drevjakt?

För att hålla värmen är det klassiska sättet med att klä sig lager på lager alltid att föredra. Du börjar med ett baslager, gärna i ull, lägger därefter till ett mellanlager för att hålla värmen (i exempelvis ull, fleece eller ett vadderat plagg), ytterst tar du en skaljacka och skalbyxa som står emot regn och blåst men ocskå är slitstark och tål att gå i snår och grenverk med.

Om det är flera jägare och hundförare som jagar tillsammans är synligheten väldigt viktig. Att ha Orange plagg eller plagg med orange delar är då viktigt.