logo

GORE-TEX ®

Gore-Tex® är ett tunt membran med miljontals microskopiska porer. Porerna är så små att de inte släpper igenom fukt eller vatten utifrån men de är stora nog att släppa ut kondens inifrån. Fördelarna med Gore-Tex®-fodrade plagg är två. De håller dig torr och varm i alla väder.
Svett som förångas – svettning är ju kroppens eget sätt att sänka temperaturen när du jobbar hårt – försvinner ut i det fria. Därmed minimeras den nedkylande, och under svåra förhållanden livsfarliga kondensprocess, som upprepad, avkylande kondensering och förångning alltid medför.

Vi har kommit fram till att Gore-Tex® är överlägset andra vattentäta material av flera skäl:
1. Vattentätheten. Gore-Tex® är väsentligt mycket vattentätare än något annat vattentätt/andas material.

2. Andningskomforten och beständigheten. Gore-Tex®-membranet har god andningsförmåga. Vattentätheten och andningsförmågan består under plaggets hela livslängd.

3. Test av material och konstruktion. Alla material och plagg testas avseende styrka, andningsförmåga och konstruktion. I testerna ingår bland annat långtidsduschning av plagget för att avslöja eventuellt vattenläckage, speciellt på utsatta ställen som axelparti, längs dragkedjor med mera. Ibland måste plaggen modifieras och justeras innan de godkänns.

4. Garantin. Tillsammans med Gore lämnar vi garanti på att alla Gore-Tex®-plagg är vattentäta. Naturligtvis förutsätter det att de utsätts för normalt bruk och slitage. Om ditt Gore-Tex® plagg trots allt inte uppfyller utlovad funktion, reparerar vi eller ersätter det efter besiktning och test. Reparationer av skador som inte omfattas av garantin, till exempel revor och brännhål som uppkommit genom olyckshändelse, kan som regel Gore-Tex® Servicecenter hjälpa till att åtgärda.
Loading...